Kampioenswedstrijd N4.3

Het is een van de eerste mooie lente dagen van dit jaar, het zonnetje schijnt er lustig op los. Vandaag worden de laatste wedstrijden gespeelt in de poule. Dus ook onze meiden N4.3 mogen nog 2 x vlammen.

De eerste wedstrijd is tegen de nummer 2 SV Bach. VC HHC N4.3 staat met 5 punten voor op de opvolger Bach N4.2. Vandaag zijn er nog 8 punten te behalen. Bij winst of gelijk spel zijn we kampioen

De eerste set begint, aan beide zijden is er sprake van lichte nervositeit, het gaat immers ergens om. Gezichtjes staan strak van de spanning maar de eerste ballen gaan goed over het net en de eerst punten worden gescoord. Aan beide zijden wordt hard gewerkt en verzorgd volleybal gespeeld. Na een minuut of 8 spelen staan we met 3 punten voor. Dit ziet er goed uit. Kom op meiden concentratie vasthouden. En dan gebeurt het SV Bach komt bij en gaat er overheen. De spanning is niet alleen van de meiden en coaches af te lezen maar ook de meegereisde ouders en opa’s en oma’s laten een zucht. Het zal toch nietwaar zijn 17 -14 voor SV Bach.

Na een peptalk van de coaches beginnen we aan de 2de set. Komen ze de tegenslag van de verloren eerste set te boven. Ook nu weer zijn de teams aan elkaar gewaagd en gaat het een beetje op en neer. Het ene moment staan ze een punt achter en even later een punt voor. Met nog een paar minuten op de klok slaat Bach een klein gaatje van 2 punten dit geven ze helaas niet meer af en ook deze set wordt verloren met 18 – 16.

Dit betekent in de stand dat SV Bach genaderd is tot op een punt. Dat betekent dat de 2de wedstrijd gewonnen moet worden.

Na een korte pauze en troostende woorden van enkele ouders begint de warming up voor de 2de wedstrijd. De coaches laten ze nog enkele ballen spelen zodat ze geconcentreerd beginnen aan de laatste wedstrijd. Deze is tegen een jongensteam van VC Hero. De start is gelijk goed met de eerste service serie een paar punten voor. Nu worden ze echter door de coaches bij de les gehouden zodat ze het voordeel aan hun kant houden. Tijdens de wedstrijd zien we een paar leuke rally’s maar in tegenstelling tot de eerst wedstrijd maken wij nu de punten. Gestaag wordt doorgespeeld naar een eindstand van 20 – 10 voor HHC. De eerste 2 punten in de pocket.

De 2de set geeft eenzelfde beeld als de 1ste. Er wordt geconcentreerd gespeeld en gestaag wordt de voorsprong uitgebouwd. Naar het einde toe worden de meegereisde ouders steeds luidruchtiger en enthousiaster. Dan het laatste fluitsignaal: de wedstrijd in de pocket eindstand 21 -10 en dan volgt de ontlading: KAMPIOEN.

Recente berichten