MB2 pakt vier punten in Stramproy


Tja, met nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie stonden we op een mooie vierde plaats met 15 punten in de eerste klasse MB. Dat had ik na de eerste helft van de competitie niet durven dromen; toen eindigde we onderaan met drie punten en we dachten dat we zouden degraderen. Niets was minder waar, we bleven in dezelfde competitie maar nu met 4 nieuwe tegenstanders. Ik zeg 4 omdat S’62 een oude bekende zou blijken te zijn. Voor aanvang van de wedstrijd dus gewoon al 15 punten op zak en dat komt vooral omdat we de laatste weken de goede spirit te pakken hebben. We vechten punt voor punt en set voor set naar een steeds hoger niveau. Was ik een aantal weken terug nog kritisch naar de dames, als ze het verdienen is er ook tijd voor een compliment. Met dat compliment wil ik dit verslag beginnen !! Dan de wedstrijd. Vorige keer hebben we met 3-1 gewonnen, dat zouden we vandaag uiteindelijk ook doen. Zonde van de extra puntje en ik had de meiden ook wel eens een 4-0 gegund, het was wel weer een leermomentje en ja, daar is de competitie voor. In een goede competitie eindig je in de midden, je verliest de helft en je wint de helft. Alleen maar winnen is niet goed, alleen maar verliezen is niet leuk. Vandaag vooral trots op de meiden omdat ze hebben laten zien steeds beter een wedstrijd te kunnen lezen (en dat levert mooie aanvalspunten op, maar ook fantastische reddingen in het achterveld) en zodoende de tegenstander onder druk te kunnen zetten. Is er dan alleen maar lof ? Niet helemaal. Soms moeten we toch echt kiezen voor een slimmere oplossing (en dan vooral als we onder druk staan) en soms moeten we net iets meer durven om een bal op te eisen. Je staat er niet voor niks, gaan met die banaan. Even voor de statistiek, we staan nog steeds vierde na deze wedstrijd met een heel kleine kans om nog derde te worden.

Dames, over 14 dagen de laatste wedstrijd van het seizoen en dan hebben we voor onszelf iets goed te maken. Met de instelling van vandaag moet dat lukken, eerst maar even lekker weekend vieren en genieten van de eerste dagen met mooi weer. Nog wel een aantal dingen om over na te denken: -gaan we nog een teamuitje doen en zo ja, wat gaan we doen en wie pakt de handschoen op ? -gaan we na het zaalseizoen ook nog toernooitjes spelen ? Er zijn best een aantal leuke jeugdtoernooien in de regio, willen wij daar aan meedoen (en steeds is 7 meiden voldoende) -wie gaat er mee naar het jeugdkamp. Er is volgens mij nog plek voor enkele late inschrijvers……

Lets play !!

Recente berichten
Archief