MB2 faalt in eigen huis


MB2 faalt in eigen huis. Beste coach, durf je het wel aan om met een dergelijke tekst het wedstrijdverslag te beginnen. Is dat niet een beetje hard naar de jeugd ? Tja, het is op dit moment de vriendelijkste opening die ik kan bedenken, die nog enigzins positief klinkt en die toch ook de frustratie dekt na de wedstrijd. Met 1-3 verloren terwijl de prognose 2-3 verlies was, dat valt toch wel mee ? Ja, zo kun je het ook zien, maar als je de eerste set met 22-12 voorstaat en deze vervolgens met 25-27 afgeeft, dan knakt er iets. Je zou als coach soms wensen dat het enthousiasme van de tribune, van de fans, de ouders kon overslaan op de jeugd. Het is bijna een wonder dat we de wedstrijd hebben afgesloten zonder dat ik boos ben geworden, ik hoop dat de ouders dat ook hebben. Het is niet te geloven hoe je deze wedstrijd kunt verliezen terwijl je eigenlijk gewoon aan alles ziet dat je de wedstrijd moet kunnen winnen. En natuurlijk, als je die eerste set wint wordt het een hele andere wedstrijd maar toch. Bewegen (ook en misschien wel vooral als de bal er niet is), roepen, goede oplossingen kiezen en zelfvertrouwen. Het klint zo simpel, het was er vandaag niet. Dames ik heb het verslag geschreven, ik ben de frustratie nu kwijt. Denk zelf nog eens na over je optreden van vandaag (ik kan het hebben over drie keer in de set bukken voor een bal in plaats van hem pakken, ik kan................... Ach ik wil het er niet meer over hebben, denk er zelf eens over na. Maandag weer trainen en gelukkig, we komen deze tegenstander nog een keer tegen en dan kunnen we laten zien wat we echt waard zijn. En oh ja, misschien moeten we het maandag toch nog eens hebben over het beleid met wisselen. Nu is er alleen in de vierde set voor 1 positie iemand even gewisseld (en niet omdat juist zij op dat moment slecht stond te spelen, maar vooral omdat er toen iets moest gebeuren). Blijven we sociaal spelen of........... Loat goan en prettig weekend verder

Recente berichten
Archief