MB2 buigt het hoofd in Swalmen


In principe had ik elke opening kunnen kiezen die aangeeft dat we de wedstrijd verloren hebben met 4-0. We moesten op zaterdag 23-02 spelen tegen de MB van S’62. Na eerst nog snel de twee schaatswedstrijden bekeken te hebben kon er begonnen worden aan de warming up. We zouden vandaag voor de vierde keer dezelfde tegenstander treffen en de stand voor aanvang van de wedstrijd; de eerste keer met 3-2 gewonnen, daarna met 4-0 verloren, vorige wedstrijd 3-1 verloren.

We zouden vandaag moeten spelen zonder Anke (heeft donderdag op de training een bal flink verkeerd op de duim gekregen; beterschap). Aangezien we de rest van het seizoen spelen met een vaste opstelling (lees de opstelling voor de rest van het seizoen is per set al gemaakt) moest er per set dat Anke in de opstelling stond een kleine aanpassing gemaakt worden. De eerste set begonnen we goed. Al snel stonden we met 7-3 voor (en dan met name doordat de aanval netjes geplaatst werd op de lege plekjes in het Swalmense veld). Via 7-7 gingen we verder naar 17-12 voor. Ik heb het al verklapt, 4-0 verloren, dus hier ging het langzaam fout. We kregen de service niet onder controle of, we maakten zelf de aanval niet af. We moeten het niet hebben (nog niet) van de hard geslagen ballen maar van de goed geplaatste ballen. Als dat niet wil lukken krijgen we de ballen uiteindelijk om de oren. Op 21-21 kwam Swalmen bij en de uiteindelijke setstand was 22-25. Set twee, daar moeten we maar niet te lang over praten. Met 25-14 hebben we deze set verloren waarbij het regende van de foutservices. Aan onze kant 4, bij de tegenstander een stuk of 8 (dus ongeveer de helft van onze punten hebben we cadeau gekregen) Set drie en vier bleven we beter in de race en verloren we respectievelijk met 19-25 en 20-25. Onze service ging best aardig, de pass en met name de rallu-pass moet een stuk beter. Ook de paniekbal (de tweede bal die niet bij de spelverdeler komt en die iemand anders gaat set-uppen moet beter). We kiezen hier vaak voor de poging om te setten en deze ballen komen steevast veel te dicht op het net. Ruime hoge ballen zijn beter of een verrassing van een strak gespeelde bal over het net. Punt van aandacht blijft wel het energieniveau dat we in de wedstrijd stoppen. Set 1 begonnen we goed en zakten we helaas aan het einde weg, het is daarna in de wedstrijd niet meer goed gekomen. Veel te weinig beleving, inzet en motivatie. Het blijft een zoektocht naar de juiste oplossing hiervoor (moeten we het maandag nog maar eens over hebben). Tot dan een goed weekend en Anke, beterschap. Lets play

Recente berichten