MB2 wint van Olympia


MB2 heeft zaterdag 27 januari haar eerste wedstrijd gewonnen. In een strijd die bijna twee uur duurde trok MB2 in de vijfde set aan het langste eind ! Een daverend applaus en een dik verdiend vreugdedansje waren het gevolg. Een mooi resultaat maar de weg ernaartoe………….

Rond 14.15 stapte ik als coach de sporthal binnen en ik moet zeggen, trots dat de meiden de zaak al zo netjes hadden klaarstaan. Ik had aangegeven mogelijk niet op tijd te zijn en alvast instructies achtergelaten. Complimenten dames. Ook de warming-up, het ging allemaal vanzelf. Na het inspelen en inslaan kon de wedstijd beginnen. Voor de wedstrijd nog een korte speech over inzet, inspiratie en beleving kon de wedstrijd beginnen. De dames hadden er allemaal zin in en beloofden om vol inzet te beginnen. Na vier keer serveren was het 4-0, maar niet voor ons. Wat is dat toch met MB2. Zonder bezieling en beleving aan de wedstijd beginnen. Net of er nog niet genoeg spanning op staat, of er nog ergens een stekker in een stopcontact moet om de zaak aan de gang te krijgen. Lang verhaal kort over set 1. Redelijk kansloos verloren met 12-25 !! Dan set twee, wat moet je tijdens de drie minuten die je hebt tussen de twee sets zeggen, wat hebben de meiden zelf te zeggen ? Het is in elk geval zo dat de vier meiden die de eerste set niet gespeeld hebben het veld in mochten, aangevuld met twee om de zaak op een zestal te krijgen. Het ging gelukkig een stukje beter maar ook deze set ging met 20-25 verloren. Een korte analyse van de pijnpunten: veel te veel foutservices (zelfs onderhands !), onnodige fouten in de aanval en geen rust bij het spelen van een tweede bal als die toevallig niet richting te 2-3 positie gaat. En natuurlijk, de tegenstander maakt ook mooie punten dus nee, het ligt niet alleen aan ons. Tijdens de tweede set was Anke ziek uitgevallen (beterschap) zodat ik moest improviseren voor set 3. Set 3, traditiegetrouw de moeilijkste set. Lang verhaal kort, ook de set met de ommekeer. De symbolische stekker vond het stopcontact. Hoe of waar, ik heb er nog eens over nagedacht. Ik denk dat het de actie was van Iris na de service-ace. Als eerste ging zij vol overtuiging naar de grond om het punt te vieren, Mianna mee. Het was zeker niet de eerste ace, wel de eerste die echt gevierd werd. Als het deze actie niet was dan was het enige tijd later de bal die met de voet gered werd, ook door dezelfde Iris. Ze redde daarmee de actie en later ook het punt. Er kwam geloof in het team, er kwam spirit, lachende gezichten. Kortom, het spel werd beleefd. En als je daar dan een net iets kleinere foutenlast bij optelt, dan ga je de derde set gewoon winnen met 25-21 ! Zo,l dat is alvast 1 punt. Hoe nu verder. Winnende opstelling laten staan? Nee, dat hebben we nog nooit gedaan. We proberen iedereen ongeveer evenveel te laten spelen dus de drie fitte bankzitters mochten erin. We hebben op dat moment wel een afspraak gemaakt. De meiden die set vier gingen spelen konden zelf speeltijd verdienen voor de rest van de middag. Set vier winnen werd de afspraak, zou betekenen dat hetzelfde team ook aan set vijf mocht beginnen ! Of hier de inspiratie uitkwam of dat we nog in de flow zaten van set drie, Olympia ging er in set vier hard vanaf met 25-14. In set vier hebben we voor de eerste keer ook zelf een serviceserie laten zien van 10 punten. Tien mooie services die de tegenstander maar niet onder controle kreeg! Dames de service is in het spelletje een wapen. Je hoeft geen ace te serveren, de bal moet erover ! Set vijf, opnieuw kiezen. Sem, onze aanvoerder van vandaag, heeft gekozen voor de service dus wij mochten beginnen. Met de trouwe supporters achter ons (letterlijk en figuurlijk) stoomden we langzaam op naar de stand van 8-4 bij de wissel van speelhelft. Het werd uiteindelijk nog best spannend maar met 16-14 was de set voor ons. De eerste overwinning in het seizoen, de eerste overwinning van dit team ! Voorlopig nog maar even genieten van de tweede plaats in de competitie, genieten van de overwinning. Wel samen maandag eens praten over de wedstrijd, de beleving en het omslagpunt. Als we dat namelijk kunnen vinden, kunnen we volgende keer mogelijk meteen zo beginnen. Lets play

Nog als PS, Dina bedankt voor het fluiten (en sorry.................je weet wel waarom), tellers bedankt voor jullie inzet

Recente berichten
Archief