Meisjes B1: KAMPIOEN!


We zijn dit seizoen gestart met twee nieuwe gezichten en bijna de gehele MC1 van vorig seizoen. Tijdens de oefenwedstrijden vóór de start van het nieuwe seizoen eerst eens even bekijken welke positie iedereen zou kunnen spelen. Zo konden we optimaal het seizoen beginnen en de meiden hadden een doel gesteld. We willen natuurlijk leuk ballen, maar wat zou het leuk zijn om de topklasse weer te kunnen behalen. Meiden die willen trainen en voor de ballen gaan, dat was duidelijk. De start was goed, een 4-0 overwinning tegen Athos. De tweede wedstrijd was tegen ADC uit, een mogelijke titel kandidaat want we wisten dat een paar meiden geduchte tegenstanders waren. Wat was het een spannende wedstrijd, in de 5e set net verloren met 13-15. Daarna volgden wedstrijden tegen Olympia, Velden en Tupos, ook alle drie verenigingen die zeker kunnen volleyballen, maar onze meiden zijn doorzetters en door de teamspirit werd de ene naar de andere zege in de wacht gesleept. Soms wel met enige tegenslag doordat een blessure werd opgelopen tijdens het inspelen, of iemand er even door heen zat tijdens de wedstrijd, maar de meiden pepten elkaar op en gingen voor ieder punt. Tussendoor werden ook nog een paar bekerwedstrijden gespeeld, even naar Oud-Beijerland en Dordrecht. Daaruit blijkt wel dat voor deze meiden volleybal boven aan hun lijstje staat.

De wedstrijd tegen Velden die thuis nog met 3-1 gewonnen werd, konden ze niet hun niveau halen bij de uitwedstrijd, deze werd dan ook verloren met 3-2. Daardoor nam ADC 2 punten voorsprong en stond zelfs de tweede positie op het spel en daardoor ook de promotie naar de topklasse. De wedstrijd tegen ADC thuis zou dus belangrijk zijn om hun doel nog te behalen. ADC was afgelopen zaterdag afgereisd met een enorm publiek, bloemen stonden al klaar, zij hadden 4 punten nodig om niet meer in gehaald te kunnen worden en dachten in Horn het kampioenschap dus binnen te halen. Maar onze meiden wilden revanche, dat kampioenschap vierden ze maar ergens anders, niet in Horn. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij de MB1 voortdurend het heft in handen hadden. Het ADC publiek werd steeds stiller, bij elke set die wij binnen sleepten. Door zelfs met 4-0 te winnen werden de rollen omgedraaid. Nu stond ons MB1 team met 3 punten boven ADC en daarmee was hun doel bereikt, maar konden ze alsnog het kampioenschap binnen halen.

Dan zaterdag 16 december, de laatste wedstrijd tegen ATHOS, deze overwinning sleepte we makkelijk binnen: 4-0, dus nu zijn we KAMPIOEN.

Ik ben trots op dit jonge team, het is gemotiveerd, leergierig en positief naar elkaar en daarom zeer verdiend deze promotie behaald. Evie, Janne, Meije, Maren, Karlijn, Fraukje, Imke en Imre, we gaan lekker ballen in de topklasse!

Recente berichten
Archief