Meisjes B speelt goede bekerronde !

Afgelopen zondag mocht het bekerteam meisjes B naar Venlo om te proberen de volgende ronde van de beker te halen. Gelet op de weersvoorspellingen zijn we extra vroeg vertrokken. De 1e tegenstander Activia was er meteen eentje van formaat. Achteraf bleek dat een groot aantal meiden al divisie-niveau speelt. Zeker in het begin van de 1e set was dit echter niet te merken. Ze begonnen vooral met service-fouten waar wij optimaal van profiteerden. En wij haalden in de rally’s ook alle ballen van de grond. We streden voor elke bal, bleven aanvallen en stonden zelfs voor. Ons spel was verzorgd. Op een gegeven moment ging de service- en aanvalsdruk van Activia echter omhoog waardoor het lastiger werd om ze van de wijs te brengen. Iedereen haalde absoluut haar niveau, maar de set ging met 25-14 verloren. Activia ging vervolgens de spelverdeelster en libero sparen en kwam in de 2e set met enkele gewaagde wissels in het veld. Ze dachten wellicht al dat ze gewonnen hadden, maar ja dan heb je aan HHC toch de verkeerde. Wij bleven zelf ons eigen spel spelen en gingen nog steeds voor alle ballen. We speelden goed en bleven weer lang bij. Uiteindelijk won Activia met 25-17 op basis van het verschil in ervaring. Terechte overwinning voor hun en zelf konden we met opgeheven hoofd van het veld stappen. We wisten toen wel al bijna zeker dat ons bekeravontuur er helaas op zat.

Gelukkig hadden we in de 2e wedstrijd tegen Limac nog genoeg om voor te vechten: lekker leuk volleyballen en plezier beleven en (eindelijk eens) van Limac winnen! Dat we langzaam maar zeker steeds beter op elkaar ingespeeld raakten, bleek in deze wedstrijd. En we lieten zien dat we een team waren. Als ik de uitslagen vertel: twee keer 26-24 en in beide sets setpoints tegen, kun je wel raden wat dit voor wedstrijd was. Super leuk, leerzaam en vooral heel spannend. De hele wedstrijd speelden we super goed. Limac was gelijkwaardig, waardoor het op hele kleine dingen aankwam: rally’s winnen, attent blijven, plezier vasthouden. Het minieme verschil in de overwinning kwam uiteindelijk tot stand door de super sterke invalsbeurten van Seline (ze zorgde hoogstpersoonlijk voor de winst aan het einde van de 1e set), Karlijn (fitheid in de verdediging in de 2e set) en de mentale kracht van Meije (3 sterke services bij een 24-23 achterstand). En zo vierden we volledig terecht toch een overwinningsfeestje en dit was ook super verdiend !!! Dames, allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet in de bekerstrijd, jullie mogen heel tevreden zijn over jezelf. En heel veel succes weer bij jullie eigen teams.

Recente berichten
Archief