MB2 strijdend ten onder

Trots als een aap met zeven staarten.................. Of een variant op dit spreekwoord was gisteren van toepassing. MB2 moest spelen tegen Accretos. Uit het voorgaande treffen wisten we dat we aan een bijna onmogelijke opgave zouden moeten beginnen (verschil in lengte en ervaring tov een aantal speelsters is gewoon te groot) en toch moesten we met een plan aan de wedstrijd beginnen en we zouden ons niet als makke schapen naar de slachtbank laten voeren. Het plan was duidelijk besproken op maandag tijdens de training. We zouden diegenen die tot nu toe de minste sets gespeeld hadden, allemaal drie sets laten spelen; we zouden 1 set proberen om in de sterkst mogelijke opstelling te spelen. De meiden hebben deze zes spelers zelf geselecteerd in ik als coach heb er vervolgens een opstelling van gemaakt. Ach, set 1 en 2 gingen best netjes. Iets teveel persoonlijke fouten (in service en aanval) maar voor de rest werden we echt niet weggespeeld. In set drie moest het gebeuren hadden we afgesproken. En heeeeeeeeeeel lang zag het er naar uit dat het plan ging lukken. We hebben bijna de hele set voorgestaan en op sommige momenten was er duidelijk sprake van paniek bij de tegenstander. Wat doen die van HHC nu. Met drie wissels wist Accretos helaas de winst over de streep te trekken, wij kijken met opgeheven hoofd terug naar deze set. Net niet (en dat was niet het gevolg van het 25ste punt...................... in de aanloop hebben we wat steekjes laten vallen maar dat mag. Als je van alle acties in het veld 60 % goed doet, dan mag je tevreden zijn). Set vier, voor de statistieken, ging helaas ook verloren maar ook hier speelden we een mooie pot. Al met al net iets te weinig maar hoopvol. Duidelijk beter dan aan het begin van de competitie dus laten we die stijgende lijn vasthouden. Nu eerst weekend en dan maandag weer trainen. We gaan vast een plan maken voor de volgende wedstrijd tegen Sittard. Lets play

Recente berichten
Archief