BOEM! 4 punten in de pocket voor H1


De laatste wedstrijden met verlies als resultaat, bracht de moraal de afgelopen weken wat lager dan gewenst. We waren aan het wachten op de volgende winst partij. De laatste was namelijk… de eerste. Heel verwarrend allemaal, lees even drie keer terug. We zagen op zaterdag echter plots het licht. In plaats van te wachten op de volgende winst partij konden we hem natuurlijk ook gewoon pakken. Krijgen is mooi, maar het is nog niet die tijd van het jaar (nog even mensen). Met die instelling kwamen wij afgelopen zaterdag het veld op en dat was meteen te zien in de eerste set. BOEM. 10 punten los. Limac trilde, de Hornerhal was een heksenketel met toeterende kids, brullende mannen en flauwvallende vrouwen. Gekkenhuis. Misschien een iets te groot gekkenhuis, want hoe perfect de uitvoering was in de 1e set, zo erg liepen we achter de feiten aan in set 2. Gelukkig konden we o.a. door een uitstekend invallende Bram nog de hoop hoog houden op een comeback, maar het bleek toch een onmogelijke taak. In de derde set konden we weer de voorsprong pakken. Als in de 1e set was de pass weer stabiel, alle mannen scoorden spectaculair hun puntjes en er werd weer gelachen en gevierd. Het blijft bijzonder om onze rossige haktijger te zien hangen en de blik van de tegenstander langzaam te zien veranderen naar pure angst. Ja ik heb het over onze turbo tiener Chri…Thomas ;) Bram had het dit keer wat zwaarder in het midden van de set en kon door een briljant terugkomende Stan worden afgelost die vanaf daar weer scoren kon. Mooi! En juist dát is teamwork; praten, scherp houden, elkaar helpen, aanmoedigen, in het veld aflossen en dan goed spelen in de momenten dat het voor de ander wat zwaarder word. De 3e set hebben we overtuigend kunnen afsluiten met een klappert van een bal na een eenhandige set-up. Lekker, 2-1 voorsprong in sets. Dat betekend maar één ding. Wil je die 4 punten dan moet je de volgende set winnen. Een wat tamme start, maar al gauw kwam onze vastberadenheid naar boven. We overdonderden de mannen van Limac en gaven ze deze set weer een volleybal workshop van heb-ik-jou-daar. Ook kon Koen vandaag zich van zijn beste kant laten zien. Iedereen weet dat de schoenen van onze vrachtwagenchauffeur met vliegbrevet; Kevin “Ollie” van Riswick, enorm zijn, maar Koen kreeg ze makkelijk gevuld. Hij stond vanaf het wisselmoment in het veld alsof hij de hele wedstrijd al gespeeld had en pikte zijn punten mee. Daarnaast kon hij de laatste bal van de wedstrijd er met wereldklasse bij Limac in het veld pompen. Rustaahhg!! 3-1 en de Hornerhal ging los. Heel gaaf. We hebben weer een bakje zelfvertrouwen kunnen vullen voor de komende wedstrijden. Bereid jullie maar voor Hajraa. We komen eraan! Nog een speciaal bedankje voor het publiek en de CMV’ers van de maand! Jullie hebben van deze wedstrijd een échte beleving gemaakt. Volgens mij zijn er met de kids tevens een paar toffe foto’s gemaakt. Hopelijk ook tot de volgende keer. We zijn dan namelijk niets minder dan winnen van plan!

Recente berichten
Archief