Meisjes B bekert verder!


Vandaag, zondagmorgen, ging meisjes B op weg naar Meerlo voor de 1e bekerronde. Helaas konden Kim en Karin niet mee, Fraukje vulde ons aan. Gesteund door een grote supportersclub van ouders, begonnen we aan ons avontuur. Niet echt gewend aan elkaar moesten we er even in komen tegen Velden. Het niveau was goed zodat we Velden toch genoeg onder druk wisten te zetten. De scheidsrechter van Volley Tilburg had alles onder controle, dus we moesten vooral zelf blijven volleyballen. De service, pass en verdediging waren de basis voor een solide 1e set. We wonnen heel verdiend met 25-18. Ook de 2e set gingen we geconcentreerd door, en ook aanvallend waren we niet meer te stoppen: 25-19. Beetje onwennig in deze samenstelling, maar wel verdiend en ruim gewonnen: 2-0!

De 2e wedstrijd ging tussen onze concurrenten Velden en Volley Tilburg. Enigszins verrassend ging Velden er met de 1e set vandoor. Het niveau in deze 2e wedstrijd van de dag lag al een stuk hoger. Tilburg kwam daarbij steeds meer op stoom en won de 2e set. Met deze uitslag waren wij al door naar de volgende ronde!!!!!!!!!!

Onze 2e wedstrijd wilden wij echter ook graag met 2-0 winnen. Nienke hielden we uit voorzorg aan de kant. Zoals net gezegd, steeg het niveau van de wedstrijden en was Tilburg flink op gang gekomen. Zij wisten ons dan ook goed onder druk te zetten. Met name op hun slimme tikballen hadden we even geen antwoord en de combi set-up/aanval haperde aan onze kant. Toen we serverend, met het blok en in de pass kleine steekjes lieten vallen, rook Tilburg haar kans. Ze wonnen met 25-15 en waren daarmee ook een ronde verder. Op dat moment waren zij net wat feller in de acties en speelden nauwkeurig. Gelukkig kwam er nog een set achteraan en kon iedereen spelen. Een paar risicovolle service-fouten van onze kant en op het einde een opstellingsfout, maakte dat deze wedstrijd als een nachtkaars uit ging: 25-19. Dit was achteraf gezien jammer, want het was een leuke tegenstander en er had meer in gezeten. Maar zoals het is bij een bekeravontuur: je leert er alleen maar van en dat is al een overwinning op zich. Resultaat telt en dat is er vandaag, we gaan op 10 december weer een totaal nieuwe strijd aan. Benieuwd wie onze tegenstanders worden! Dames, veel succes de komende weken bij jullie eigen teams en laat je daar horen en eis die ballen op!!! Arend, super bedankt voor het tellen en fluiten.

Recente berichten
Archief