Jongens B wint topper

De titel verraadt het al. Dit wordt een jubelverhaal.

Omdat het zo lekker eindigt, begin ik maar bij het begin. Dat was namelijk al om te smullen.

De goeie warming up door beide teams gaf hoop. Dit kan weer een mooie wedstrijd worden. Een beetje aftasten in het begin maar snel genoeg steeg het niveau. Het hele scala aan volleybalacties kwam voorbij waarbij HHC de bovenliggende partij was. Een spannende eerste set resulteerde in een 25-22 winst. Goed en geconcentreerd werk, jongens. De coach was erg tevreden net zoals onze jongens. Het plezier straalde er vanaf. Belangrijk was natuurlijk wel om de tweede set net zo te beginnen. Dezelfde energie erin gooien en lef tonen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat opgevolgd werd door de jongens. Harde aanvallen werden afgewisseld met slimme ballen achter in het veld. Ondergetekende is blij dat er geen een bal staand werd geslagen, maar bovenhands in de hoek werd gespeeld, als er niet gesprongen kon worden. HHC was in deze tweede set duidelijk beter dan Fusion. Het was zeker geen walkover, maar je kunt niet zeggen dat de tegenstander kans heeft gehad als de uitslag 25-18 is. Er was geen sprake van een ippon, maar een waza-ari was het wel. Fusion lag bijna op de rug, maar bijna is niet helemaal.

In de derde set rechtte Fusion zijn rug. Passfouten, misverstanden en een tegenstander die erin bleef geloven, leidde ertoe dat dit een moeilijke set werd. HHC werd met de neus op de feiten gedrukt, waarbij Noah de letterlijke vorm te verduren kreeg! Om een wedstrijd te winnen, moet je als team geconcentreerd blijven spelen. In deze derde set waren de jongens het ff kwijt. Eindstand 14-25, poeh. Wordt dit een terugkerend dingetje? Elke wedstrijd één set door de ondergrens zakken? Weet je, coaches hameren dan altijd op concentratie, beleving, instelling etc etc. Alleen, die coaches zijn ook speler geweest en hebben ook al ontelbare keren een derde set verloren. Om daarmee te mogen lachen, moet je wel die vierde set en dus de wedstrijd pakken. Dan mag je jezelf goed vinden.

De vierde set ging enige tijd gelijk op, maar net als in de tweede set waren onze jongens het completere team. Er werd bij vlagen frivool gespeeld en er kwam daadwerkelijk geluid uit onze jongens. Met steun van het publiek werd er afstand genomen van Fusion en kwamen we dichter en dichter bij de overwinning. Het was wachten op het laatste punt en dat kwam er bij 24-18. Gewonnen met 25-18, gewonnen met 3-1 en 4 punten gewonnen in een heuse topper. Applaus voor jullie zelf. Oh ja, die waza-ari werd een ippon!! Van brons naar virtueel zilver.

Bij zo’n prestatie horen vaak uitblinkers, dus hier komen ze.

Stijn, positief gedaan wat je moest doen; Noah, mooi een lange neus gemaakt naar Fusion; Jorris, die 2cm van de laatste maanden kwamen mooi van pas bij het verdedigen; Bram, met een kamp in het lijf een steady wedstrijd gespeeld; Sam, blokkerend erg belangrijk vandaag; Freek, de plaatsballen waren super; Finn, als je van een mindere pass steeds een goeie setup maakt, dan kan ondergetekende alleen maar erg tevreden zijn; Raon, aanvallend weer gewoon goed en qua enthousiasme de beste; Joes, aanvallend op eenzame hoogte vandaag.

Conclusie: het team blonk weer uit vandaag.

Recente berichten
Archief