MB2 verliest in Sittard


Zaterdag 28 oktober moest MB2 naar Sittard. Met een nagenoeg fitte selectie (Amy is herstellende van een enkelblessusre) konden we beginnen met de warming up. Na de warming up, het inslaan en het serveren was duidelijk dat wij het eerste stuk verloren hadden. Meer aanvalskracht en meer kracht in de aanval. Tja, dat was duidelijk. Toch moest de wedstrijd nog beginnen en zoals altijd beginnen we gewoon met 0-0. De dames er even op gewezen dat we dus krachtige aanvallen en harde services konden verwachten maar, dat wij dat gelukkig nu al wisten en daar dus op reageren.

Set 1. Lang verhaal kort, binnen no-time was het 2-6 voor ons. Niks serveergeweld aan de andere kant, wij hadden het serveergeweld (mooie serie van Iris). Tja, dat ze dat ook kunnen bij Sittard was bekend en niet veel later was het 11-11. Toen was het net of er zand in de motor kwam. Passing ging bergafwaarts, service was helemaal een drama (dames 6 keer fout geserveerd op 15 pogingen is echt veel te veel; daar win je geen wedstrijden mee !!). De setstand laat zich raden. Na een goed begin en een zwak einde stond de eindstand 25-15 op het bord.

Set twee was wat betreft het serveren een stuk beter (slechts 1 fout maarja we hadden uiteindelijk maar 9 punten), geeft ook aan dat het probleem deze keer voornamelijk bij de pass zat. Kort en goed, dit was niet goed en als we de resterende sets zo zouden doorspelen dan konden we snel naar huis. Gelukkig was set drie een stuk beter. We brachten het zelfs tot 25-23 en wisten maar liefst 4 setpoints weg te werken. Een mooi opgaande strijd die helaas net niet in ons voordeel werd beslist. Dit setje hadden we naar mijn mening wel verdiend (en hadden we misschien ook wel gewonnen maar ook deze set weer 4 serveerfouten !!)

Set vier werd eigenlijk weer een serveerwedstrijd. Met een setstand van 25-11 kan ik alleen zeggen dat dit de enige set was die we zonder serveerfouten hebben afgesloten. Alleen was de serveermachine bij Sittard beter op dreef. We hebben deze wedstrijd niet verloren in de rally’s. Natuurlijk hebben we daar een aantal ballen hard om de oren gekregen maar door de bank genomen waren wij daar de tegenstander aardig de baas/gelijkwaardig. We hebben de wedstrijd verloren op onze eigen service (je hoeft geen ace te serveren, de bal moet erover) en op de passing. Te passief en elke bal die buiten de lichaamslijn kwam ketste weg omdat we de schouders vergeten te kantelen. Troost is dat we weer iets hebben om op te trainen, ik zal verder nog eens nadenken of ik de viertallen nog moet veranderen. Opmerkelijk is dat het er vandaag op leek dat het viertal van set 2 en 4 het slechtste was in de passing, normaal gesproken is dit zeker niet zo dus dat geeft stof tot nadenken. Voorlopig gaan we ook met negen aar de wedstrijd, ik zal ook nog eens naar de opstelling kijken zodat we met 3 set-uppers ook allemaal drie sets kunnen spelen. Lets Play

Recente berichten
Archief