Dames 1: Op naar meeerrrrrr......

Het eerste rondje apfelkorn van het seizoen is een feit! Afgelopen zaterdag stond de belangrijke pot tegen Stravoc op het programma. Belangrijk, omdat aansluiting met de middenmoot op het spel stond. In de voorbereiding bleken de teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar bleek Stravoc tot twee keer toe de bovenliggende partij. Dames 1 heeft laten zien dat er langzaam maar zeker stappen zijn gezet en dat het team steeds beter op elkaar raakt ingespeeld.

In de eerste set wist HHC de dames uit Stramproy letterlijk weg te serveren. Ballen die terugkwamen werden veelal verdedigd en alsnog afgemaakt. Dit resulteerde in een comfortabele setwinst met 25-12.

In de tweede set was het daarom zaak om scherp te blijven en niet achterover te gaan leunen. Dit gebeurde allerminst. HHC bleef onverminderd servicedruk leveren en de combinatie met sterk verdedigend en passend werk zorgde ervoor dat Stravoc er opnieuw niet aan te pas kwam. Ditmaal ging de set met 25-16 naar de thuisploeg.

In set 3 slopen er wat slordigheidjes in het spel van HHC en daar wist Stravoc gebruik van te maken. In plaats van de druk op te schroeven begon dames 1 juist voorzichtiger te spelen, oftewel koren op de Rooijse molen... Gelukkig wist HHC het tij te keren en de druk weer bij haar tegenstander te leggen. De set- en wedstrijdwinst werd met 25-22 binnengehaald.

Met het setverlies tegen PSV nog vers in het geheugen was dames 1 erop gebrand om dit keer de volle 5 punten in eigen huis te houden. Die apfelkorn moest toch een keer geschonken gaan worden?! Met licht gewijzigde opstelling begon HHC aan de set en al snel bleek dat HHC die dag de betere partij was. 25-17, 4-0, apfelkorn!

Recente berichten
Archief