Jongens JB : punten mee naar Horn

Vroeg in de middag vertrok Jongens B richting Tilburg. De tegenstander was een bekende. In zoverre, afgelopen seizoen waren zij een behoorlijke sta-in-de-weg voor HHC JB en wel in de bekercompetitie. Nu stonden er wel bekende gezichten in het veld, maar bij beide teams waren er evenzoveel nieuwe talenten te zien.

Zoals zo vaak gebeurd beginnen beide teams voorzichtig aan de wedstrijd waardoor het volleybal maar erg langzaam op gang kwam. Zo rond de 19 punten zagen beide teams plotseling dat er land in zicht was. Chips, ook de eerste set duurt tot 25 punten dus aan de bak. Dat was mooi voor de toeschouwers, want er ontspon zich een mooi gevecht dat eindelijk gewonnen werd door HHC, 25-27. De eerste slag was geslagen.

Wat er vervolgens in de tweede set en derde set gebeurde, mag in de categorie dramatisch gezet worden. Tweede set verloren met 25-11 en derde set gewonnen met 10-25. Ik kan werkelijk niets zinnigs opschrijven hierover, behalve dan misschien dat eerst Volley Tilburg en daarna HHC zichzelf heel goed vonden. Jongens, dat was het niet. Het waren twee off days die gelukkig geen dag maar een set duurden van opeenvolgend HHC en dan Tilburg.

Niet getreurd, er volgde een vierde set waarin de jongens het publiek weer konden vermaken. En dat deden de jongens van HHC het beste. Met weer gewoon goed volleybal, goeie verdedigende acties, slimme set ups en aanvallers met lef stoomde HHC door de vierde set heen. En niet geheel verrassend is deze vierde set weer met alle spelers gespeeld. 17-25 gewonnen en dus de wedstrijd met 1-3. 4 Punten in de pocket en nog steeds, maar nu steviger, op brons. Volgende week om 15:00u in Horn de eerste echte topper. Fusion, de nummer 2, is dan de tegenstander. Een mooi meetmoment voor onze jongens. Vrij uit spelen en lef tonen zeg ik maar alvast.

Oh ja: complimenten voor de scheidsrechter. Beter kun je ze bijna niet wensen.

Recente berichten
Archief