MC wint eerste wedstrijd in de eerste ronde beker


Het laatste fluitsignaal van de tweede set heeft net geklonken. MC heeft de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen van het plaatselijke BVO. Een wedstrijd met twee gezichten.

Set 1. HHC mocht beginnen met de service en met als basiszestal Imre, Maren, Seline, Meije, Janne en Fraukje. Het begin was voortvarend want na 6 keer serveren van Meije stond het 6-0. Dat service 7 een foutservice is, hoeft bij deze score geen probleem te zijn. Over set 1 kunnen we verder heel kort zijn. Een prachtige serviceserie van Fraukje met 10 mooie services en als 11e een foutservice, tja wat kan er dan nog kapot. Uiteindelijk zouden de meiden van HHC 7 punten toestaan aan DVO (waarvan wij ze er 3 cadeau hebben gedaan met een foutservice). Een plusscore van 18 in de eerste set, dan weet je bijna wie je grootste tegenstander wordt in de tweede set……………….

Set twee, ook dat werd een overwinning van de meiden van HHC. Ging het vanzelf ? Nee, het zou uiteindelijk 25-20 worden maar zoals gesteld, de grootste vijand was een goede bekende, dat waren we namelijk zelf. We zouden eigenlijk wakker moeten zijn maar de eerste set had de meiden in slaap gesust. Passing was minder, er vielen een aantal ballen zomaar op de grond, en als je daar foutservices bij optelt, dan krijg je vanzelf een lastige wedstrijd. De tegenstander krijgt weer wat geloof en uiteindelijk is het de klasse van de meiden dat ze de wedstrijd toch met een goed resultaat over de eindstreep hebben getrokken. Zat er nog een belangrijke les in ? Jazeker, zelf volleyballen en als je de eerste set wint met 18 pluspunten, dan moet het streven zijn dat in de tweede set te verbeteren !

Recente berichten
Archief