D1 trekt sprintjes, maar start te laat...

Bravo'99 DS1 (4) - (0) Hornerhof/HHC DS1 25-19, 25-23, 25-22, 25-20

Met gemengde gevoelens vertrok Dames 1 afgelopen zaterdag richting Westerhoven voor de wedstrijd tegen Bravo'99. Het vertrouwen in het eigen kunnen was na de wedstrijd tegen PSV erg hoog, maar de blessurebank raakt voller en dames 2 moest er zelfs aan te pas komen om de bijna lege reservebank te vullen.

In de eerste set wisten HHC en Bravo elkaar redelijk in evenwicht te houden. Vanaf 16-15 haakte HHC echter af en wist Bravo uit te lopen naar 20-15. Dames 1 wist nog terug te komen tot 20-18, maar Bravo liet de set niet meer gaan. 25-19, op naar de tweede set. Deze werd in een iets gewijzigde opstelling gestart, maar dat leek in eerste instantie niet te werken. Bravo wist uit te lopen naar 17-12 en heel even leek het erop dat het verzet van HHC gebroken was. De dames uit Horn wisten echter een eindsprint in te zetten en wisten zelfs op een 20-22 voorsprong te komen. Bravo liet zich de kaas niet van het brood eten, stelde orde op zaken en pakte de set met 25-23.

Een flinke klap voor HHC en de derde set verliep nagenoeg gelijk aan de tweede. Dit keer zette HHC het sprintje in op 20-13 en wist het te redden tot 23-22. Helaas wist Bravo ook dit keer de opmars net op tijd te stoppen en de winst met 25-22 veilig te stellen.

In de vierde set, bij een stand van 17-9 zette HHC opnieuw de sprint in en wist wederom de achterstand ongedaan te maken. 21-20, toen was de koek op. De dames uit Westerhoven sloegen de laatste 4 punten binnen en daarmee bleef HHC voor de derde keer dit seizoen puntloos.

Dat er meer te halen valt, weten we allemaal. Dames 1 heeft tegen PSV laten zien dat ze wel degelijk over de kwaliteiten beschikt om hoger mee te draaien dan de huidige ranglijst nu doet vermoeden. Over twee weken nieuwe kansen tegen Stravoc, met hopelijk een wat fittere selectie!

Recente berichten
Archief