MB2 wint twee setjes


MB2 wint 2 sets

Zaterdag 14 oktober speelde MB2 de naar voren gehaalde wedstrijd tegen de S’62 MB1. Met 8 speelsters zouden we aan deze wedstrijd beginnen . Met 1 geblesseerd (beterschap Sem) en een afwezige vanwege familieverplichtingen (ik hoop dat jullie een leuke tijd hebben gehad Mianna) konden we toch nog altijd twee spelers wisselen. Vooraf was afgesproken dat Frederieke na de derde set ons zou verlaten vanwege andere verplichtingen.

Ach, laat ik beginnen met hetgeen terug te halen wat ik in het eerste wedstrijdverslag van dit seizoen heb gezegd: Als we alle wedstrijden mooi gelijk opgaan; dan wil ik ze allemaal wel met 2-3 verliezen ! Dat vindt ik nog steeds; dan hebben we het meest geleerd, het meest gevochten en ook het meest optimaal gebruik gemaakt van de zaal. Toch vond ik het gisteren wel jammer om uiteindelijk met 2-3 te verliezen………

De eerste set gingen we voortvarend van start en zijn we eigenlijk ook steeds de bovenliggende partij geweest. Uiteindelijk ging deze set, met slechts 1 foutservice als gevolg van een voetfout, met 25-15 naar ons. Puik gespeeld en vooral zelf heel weinig fouten gemaakt. In set twee, uiteindelijk zouden we ook deze winnen met 28-26, was de foutenlast aan onze kant te hoog maar ging vooral onze service niet meer zo lekker. Met 5 foutservices maakten we het onszelf onnodig moeilijk. Door strijdlust en goed eindspel in de set konden we de spannende eindstrijd in ons voordeel afsluiten. Vooral ook mooi dat onze enthousiaste toeschouwers er ook weer waren en vooral deze setwinst uitgebreid gevierd hebben. In set drie moesten we wat improviseren. Lise mocht na ongeveer 10 punten in de set het spelverdelen overnemen van Amy die met een dikke enkel naar de kant kon. Gelukkig wist het team deze wissel perfect op te lossen en Lise, een dik compliment voor jouw inzet en inbreng. Het was net alsof je nooit anders gedaan had ! Toch hadden we het in deze set erg lastig. Natuurlijk is het een samenspel van servicedruk en balontvangst; gegeven is dat we erg veel moeite hadden om de service van Swalmen aan het net te krijgen. Door dan terug te schakelen naar 1 spelverdeler en de passers net iets anders neer te zetten lukte het nog enigszins maar het gat was al te groot. Deze set ging naar Swalmen met 17-25. Niks aan de hand, dan winnen we toch gewoon met 3-1 ! Lang heeft het er ook naar uitgezien maar uiteindelijk heeft Swalmen ook set vier gewonnen met 26-28. Ja het was spannend, Ja het was met vlagen goed maar vandaag in set vier net niet genoeg. Dan voor de eerste keer dit seizoen een vijfsetter, een vijfsetter die wij mochten beginnen met serveren. Ach, laat ik vandaag de korte versie doen van set vijf. Nipt verloren maar hard gewerkt. Bij de wissel van veld was het nog 8-7 voor Swalmen, daarna leek de koek op en werd het uiteindelijk 9-15. Tja meiden, er had misschien net iets meer ingezeten vandaag maar al met al mogen jullie terugkijken op een mooie wedstrijd. Als trotse hekkensluiter gaan we de herfstvakantie in maar met 3 wedstrijden en 3 puntjes kan dat wel met opgeheven hoofd. Ik heb vandaag een team gezien dat wou werken en wou winnen. Er is goed gespeeld en ook vandaag weer, geen fouten in de opstelling en het moeiteloos inschuiven van een nieuwe spelverdeler maakt mij trots. Duidelijk is ook dat we nog aan twee dingen moeten werken: -overtuiging in de aanval (de BITCHFACTOR moet wakker worden) -meer stabiliteit in de passing Maandag geen training vanwege de twee blessusres en de afwezigen vanwege vakantie. Donderdag gaan we met zes (of 7 als Sem weer beter is) aan de slag. Dames prettige vakantie verder. Lets Play!

Recente berichten
Archief