JB1 pakt 4 punten

Zaterdag stond de derde wedstrijd op het programma voor onze jongens B. Nu geen lange reis naar het Westen van het land, maar fijn thuis in de eigen sporthal.

Na een goeie warming up en dito inslaan waren de mannen klaar voor het binnen hengelen van punten. Somas Activia was er minder klaar voor. Met 25-7 voor HHC mag je wel zeggen dat er maar één ploeg aan de wedstrijd begonnen was. Gewoon vanaf het begin een goeie set gespeeld en de tegenstander overklast.

Zoals zo vaak in het volleybal zijn de rollen in een volgende set omgedraaid. Een moeilijke set voor HHC en Activia kwam terug in de wedstrijd. 20-25 verloren. Zo, de stand was gelijk en de messen waren geslepen bij beide teams.

De derde set zou erg belangrijk worden voor een eventuele overwinning. Lang ging het gelijk op. De spanning, de irritatie en de strijd namen toe. Het werd een team tegen team en man tegen man gevecht, waarbij HHC vanaf 17 een beslissende demarrage plaatste. Met goed aanvalsspel en nog beter veldspel werd de derde set binnengehaald met 25-19. Met 6 punten verschil gewonnen, maar het verschil bleek gewoon erg klein te zijn. De vierde set moesten de jongens vanaf het begin bij de les zijn. Uit de eindstand van de vierde set van 25-13 mag je concluderen dat het wel goed zit tussen de oren. Door degelijk volleybalspel gewonnen van een prima tegenstander.

Het was wederom een teamprestatie en het individu moet daarvoor soms een stapje terug doen. Maar het is wel mooi om te zien dat de kleinste man van het team met fases de kar trok, zodat de rest ff kon gaan zitten om vervolgens de set af te maken. Namen zijn niet belangrijk, over twee weken in Tilburg staan we er weer met z’n allen.

Oh ja, 3-1 gewonnen, 4 punten en we staan op plaats drie. Tot nu toe dus brons.

Recente berichten
Archief