D1 slaat toe!

Na twee nederlagen op rij en dus die hatelijke 0 punten met bijbehorende laatste plek op de ranglijst, wist dames 1 zaterdag tegen PSV keihard toe te slaan. CMV-team van de maand N5.2 zag dames 1 met 3-1 winnen en daarmee de eerste punten van het seizoen pakken.

De blesurebank van dames 1 was afgelopen zaterdag weer goed gevuld (er moest zelfs geleend worden van dames 2) en met twee wissels startte dames 1 tegen nieuwkomer in de promotieklasse VCE/PSV. De opdracht was duidelijk: de tegenstander vanaf de eerste service bij de strot grijpen en niet meer loslaten! Dit bleek verrassend goed te werken en de agressieve start van HHC zorgde samen met de hoge foutenlast van PSV voor een flinke voorsprong al vroeg in de set. Setwinst kwam geen enkel moment in gevaar en met 25-13 pakte dames 1 haar eerste punt in de competitie.

De tweede en derde set verliepen nagenoeg vergelijkbaar. Veel fouten van PSV, gecombineerd met verzorgd spel van HHC met een onverminderde drive om te scoren en te verdedigen. Daar waar de verdeging vorige week nog werd lekgeprikt, werd de vloer dit keer schoon gehouden. Ook de passing van HHC stond als een huis en dat zorgde ook voor meer spreiding in de aanval. Telkens als PSV dreigde op te leven wist dames 1 de schade beperkt te houden en dat resulteerde in tweemaal 25-17. De eerste overwinning van het seizoen was binnen en de teams maakten zich op voor de vierde set.

Hierin wist PSV haar foutenlast te beperken en dat was meteen zichtbaar in de score. HHC bleef echter vechten voor elk punt en de teams hielden elkaar behoorlijk goed in evenwicht. Tegen het einde van de set leek het erop dat dames 1 alsnog relatief eenvoudig de set zou pakken, met een voorsprong van 22-17. PSV was echter allerminst van plan om met lege handen naar huis te gaan. De greep van HHC verslapte en PSV wist zich terug te knokken tot 23-23. Uiteindelijk moest dames 1 toch buigen voor de druk en het bonuspunt aan haar tegenstander laten.

Een mooie opsteker voor dames 1, dat de hele wedstrijd gesteund werd door de meiden van N5.2! De eerste overwinning, punten EN apfelkorn zijn binnen, op naar Westerhoven!

Recente berichten
Archief