JB1: verloren en toch ook gewonnen!


Na anderhalf uur op de mobiele telefoon gekeken te hebben, arriveerden onze jongens in Sliedrecht. De thuisbasis van de Nederlands kampioen volleybal 2016 bij de vrouwen. In een mooie, nieuwe sporthal werden we dan ook direct geconfronteerd met vrouwenvolleybal, echter op een lager niveau. Op ons veld, zullen we maar zeggen, hadden de dames c.q. meisjes de essentie van volleybal nog niet helemaal door. De Olympische gedachte vierde hoogtij. Met andere woorden; rally’s waren belangrijker dan punten maken. Het werd nog net niet omgeroepen door de NS, maar we hadden een vertraging van ca. 45 minuten.

Geen idee of het daaraan heeft gelegen, maar de eerste set kunnen we afdoen in enkele begrippen: niet wakker-teveel mobiele indrukken misschien-geen iniatief-te weinig lef. Kortom 25-12 verloren, dat moest toch echt anders.

Zoiets draai je echter niet zomaar om en het duurde tot halverwege de tweede set voordat onze jongens B hun draai vonden. Na een goede serie hadden we de mogelijkheid er een wedstrijd van te maken. De winning-mood van Sliedrecht JB2 was echter nog niet gewisseld. Helaas werd de tweede set met 25-23 verloren.

Dan moest het maar in de derde set gebeuren. Een vijfsetter werd ons doel en daarnaast het dagschema van het volleybal in Sliedrecht helemaal in de war te schoppen.

Die vijfsetter kwam er niet. Dat doel werd zelfs keihard de prullenbak in gegooid door Sliedrecht. Wederom werden we in slechts enkele series gewezen op onze tekortkomingen. Het samenspel was er wel, de wil was er ook wel, maar de punten wilden niet naar ons komen. Slimme aanvallen, verdedigende acties en spectaculaire rally’s waren er genoeg. De eindstand in de derde set was toch weer in het voordeel van Sliedrecht, 25-15.

Poeh, 3-0 achter en dus verloren.

En toch gaf het spel de burger moed. Steeds werd er door Paul op gewezen dat het verschil echt maar klein was. Enkele ballen onze kant op en de vierde set zou echt voor ons kunnen zijn. Maar dan moesten we er wel met z’n allen voor gaan en dat deden onze jongens. Er werd een nieuw vaatje aangesloten en de (frisdrank-)kraan stond open. Ballen werden verdedigd om vervolgens genadeloos toe te slaan. Het werd zeker geen walk-over, daar speelde Sliedrecht te goed voor. Zo goed zelfs dat hun coach na de wedstrijd toegaf dit spel nog niet gezien te hebben van haar jongens. Typerend voor de wedstrijd en de wil bij onze jongens was de laatste rally. Harde aanval Sliedrecht, een katachtige reflex van Bram, Finn trekt maar eens een Usain Bolt-sprintje en speelt de bal bijna voorbij de teltafel terug het veld in, waarna Roan besluit de bal rustig bovenhands in het centrum van het veld van Sliedrecht te leggen. 25-23 gewonnen! En zoals de titel al zegt: verloren en toch ook gewonnen. Voornamelijk van en op zichzelf.

Nu een weekje rust en dan zaterdag 14 oktober om 17:00u tegen Activia in onze eigen Van Hornehal. Ook mooi trouwens.

Recente berichten
Archief