MB2: doelstellingen ruimschoots gehaald

Vandaag mocht MB2 voor de eerste wedstrijd in de competitie naar Urmond. Met negen meiden (Malou zat in de Efteling) reisden we af naar het zuiden. We hadden vooraf al afgesproken hoe we vandaag zouden spelen. Met (normaal gesproken) 10 meiden en 2 vaste set-uppers is het mogelijk om met twee vaste groepen van aanvallers te spelen. Doelstellingen vooraf: -vooral plezier maken -veel leren -zo weinig mogelijk eigen fouten maken -en vooral geen fouten in de opstelling In de met 3-1 verloren wedstrijd hebben we de vooraf gestelde doelstelling ruimschoots gehaald. We hebben veel plezier gemaakt, we hebben veel geleerd, we hebben weinig fouten gemaakt (en toch moet deze foutenlast in zowel service en aanval toch echt nog verder omlaag) en we hebben vooral echt geen fouten gemaakt in de opstelling !! Ik ga het vooral niet te lang maken. Set 1 was even wennen, maar met 25-12 waren we duidelijk de onderliggende partij. We begonnen wel met een 2-0 voorsprong maar na een serviceserie van de nummer 7 van ADC stonden we al 5 punten achter. Geen probleem want we gaan gewoon vol goede moed door naar set 2. In set 2 had de overigens netjes fluitende scheids samen met de teller een belangrijke rol. Ik zeg niet dat we hem anders gewonnen zouden hebben maar: -punten niet tellen (en dat later wel toegeven overigens) is niet handig -niet fluiten voor een vangbal van de coach van de tegenstander is niet handig -en met het goed gebruik van de regels had de tegenstander 2 gele kaarten verdient en tja, dus ook een punt tegen. Het was vooral spannend en met 24-26 verliezen is gewoon een beetje zuur (zeker met het bovenstaande in het achterhoofd. Zoals gezegd, de wedstrijdleiding was zo sportief om alle bovenstaande zaken toe te geven, maar zag geen mogelijkheid iets aan de stand te doen. Bij set drie werd de enige wijziging doorgevoerd die we vooraf niet hadden afgesproken. In de originele plannen zou groep 1, set 1 en 3 spelen en groep 2 set 2 en 4. In overleg met de spelers op de bank hebben we de plannen gewijzigd en dus bleef de groep van set 2 staan. Set drie ging weer verloren, deze keer met 25-16. Toch, de doelstellingen stonden nog steeds, we gingen nog steeds als winnaar van het veld af ! Dat we set 4 ook daadwerkelijk hebben gewonnen is een groot compliment naar de dames. Niks, een tegenstander die veel fouten heeft gemaakt met de opstelling. Niks een coach bij de tegenstander die andere meiden liet spelen (toen hij eenmaal terug begon te wisselen konden deze meiden het tij ook niet keren). We hebben deze set gewoon verdiend, verdiend met hard werken, consequent zo weinig mogelijk fouten maken en vooral deze set is er erg goed geserveerd ! En in set vier geen opstellingsfouten is vooral erg knap omdat het de eerste set was dat Mianna ging set-uppen. Keurig gedaan.

Waar gaan we de komende week op trainen: -foutenlast omlaag bij druk -slim spelen en gebruik maken van de hoeken (de 1 en de 5) Volgende week komen de dames van ADC naar Horn, kunnen we de wedstrijd nog eens overdoen

Recente berichten
Archief