MB2 op driekamp in Best

MB2 op driekamp in Best. Uiteindelijk is dat de titel die ik gekozen heb voor het verslag van vandaag. Er had net zo goed kunnen staan:
-MB2 op zijn BEST in driekamp
-MB2 is the BEST in Best
Ach, de varianten zijn zo uit de mouw te schudden. Feit is dat het erg goed ging vandaag, dat we ons de ongekroonde kampioen van de dag mogen noemen maar vooral dat de trainer en coach samen met de aanwezige supporters met open mond heeft gekeken naar het systeem dat de meiden vandaag op de mat hebben gelegd, met een rust en overtuiging alsof men dit al jaren in deze samenstelling doet.

De eerste wedstrijd moesten we aantreden tegen de MB1 van Spirit. Vooraf een kort woordje gewisseld met de coach Leo, hij ging vandaag 4-2 spelen. Oh, dat is mooi, wij spelen 6-2; in feite hetzelfde het is een kwestie van woordkeuze. Feit is dat er twee spelverdelers in het veld staan (die beginnen voor het gemak op de 1 en de 4) en de rest is aanvaller. De spelverdeler in het achterveld komt steeds naar voor om te set-uppen (en  gaat dan weer naar positie 1), de ander is aanvaller.
De eerste set was het spannend, waren wij slecht aan het serveren maar wonnen wij uiteindelijk met 23-25. Zoals gesteld, de winst is niet het belangrijkste, de manier waarom was veelzeggend. In set twee bleven de spelverdelers staan, vier nieuwe aanvallers erin. Ook deze set ging naar ons, het verschil was aanzienlijk groter 10-25. Ook nu waren we heel duidelijk de bovenliggende partij en was er alle ruimte om lekker rustig te oefenen. Ging alles goed, nee gelukkig niet. We gaan de komende weken nog veel oefenen op bewegen, vooral voor aan het net, blokken, aanvallen, verdedigen, techniek................. ach nog vanalles maar niet meer op systeem. Ik ben er trots op dat deze meiden vandaag hebben laten zien dit na TWEE (2) traingen te beheersen. HULDE !!

Dan wedstrijd twee. We hadden al mogen spieken toen vc Best speelde tegen de tegenstander van onze eerste wedstrijd. Best had de wedstrijd dik verloren, dit zou moeten betekenen dat wij ook konden winnen.
Met een korte warming-up in de benen zonder inslaan maar meteen door naar de service zodat we 50 minuten konden spelen. De eerste twee sets , daar ga ik kort over zijn. Hetzelfde recept van wedstrijd 1, alleen diegenen die daar de tweede set speelden, mochten nu beginnen. Set 1 25-8, set twee 25-10. Daarna is het vooral belangrijk om te vertellen dat we de laatste twee sets met een nieuwe spelverdeler gingen spelen. Sem, complimenten dat je deze uitdaging aandurfde vandaag ! Het ging hartstikke goed en de cijfers 25-12 geven glans aan deze wissel. Het team had even moeite om aan de nieuwe situatie te wennen maar kon uiteindelijk gezamenlijk heel snel de juiste lijn weer oppakken (na de enige time-out van de trainer/coach)!. Set vier, op tijd gewonnen met 5-4 was een formaliteit.

Het seizoen is voor ons nu officieel twee weken aan de gang. Drie keer trainen, twee keer oefenwedstrijd. Zijn we er klaar voor ? Ik weet het niet maar we hebben in elk geval grote stappen gezet. Nu nog een zekerheid maken van de service en werken aan het besef dat een hoge foutenlast in de aanval aan onze kant niet gewenst is. Een bal in het net is een punt tegen, erover is een kans op een punt en die lijpe balletjes op de een, dat blijven toch geweldige punten.

Dames, tot maandag op de training. Ik zal dan twee van jullie verantwoordelijk gaan maken voor de keuze van het nieuwe inspeelshirt. Verder gaan we het dan hebben over het spelregelbewijs maar nu eerst weekend. Lets play

Geschreven door Gertjan Rooijakkers