3-kamp HHC Dames 2

Na de oefenwedstrijd te hebben gespeeld in Sevenum vorige week 2 september, is Dames 2 zaterdag 9 september bij het 3-kamp in Horn geweest. Hier hadden we een wedstrijd tegen Accretos en Voerendaal.

We waren deze dag maar met 7 spelers: Mariëlle, Rianne, Luci, Silke, Dina, Maartje en Nina (waarvan Maartje geblesseerd was/is).

Echter wij gedacht hadden deze dag niets te winnen, hadden we deze 2 teams erg verrast (en ons zelf haha).

De eerste wedstrijd was tegen Accretos (gepromoveerd uit de 2e klasse). In de eerste set hadden we nogal wat communicatieproblemen en moesten we nog een beetje opstarten.  Deze set eindigde met een winst voor Accretos met 23-25.

De 2e set zaten we weer goed in ons eigen ritme. Vanwege onze sterke service konden we het Accretos wat moeilijker maken waardoor hun moeilijker aan de middenaanvaller toe kwamen (die de meeste punten scoorde). Deze set hadden we gewonnen met 25-20

De 3e set, en ook wel de laatste set, zaten wij wel heel erg goed in ons eigen spelletje. Onze moeilijke service zorgde voor veel punten voor ons. Ook hebben Dina, Silke en Mariëlle alle drie een lange rally geserveerd waardoor we de laatste set met 15-03 hadden gewonnen.

De wedstrijd tegen Accretos eindigde met een 2-1 winst voor HHC D2

De 2e wedstijd hadden we tegen Voerendaal (een team waarbij we vorig seizoen tegen gespeeld hadden in de competitie). Dit team had een erg moeilijke service bij de wedstrijd tegen Accretos.

Bij de 1e set kwamen we al erg snel in ons eigen spel. Door onze eigen servicedruk kwam Voerendaal moeilijk aan een goede aanval toe. Wij kwamen echter heel goed aan onze aanval toe, hierdoor hebben we deze set goed en snel af kunnen maken. Deze set hadden we gewonnen met 25-19.

De 2e en ook wel de laatste set tegen Voerendaal kwamen zij ook meer in hun eigen spel. De servicedruk van hun lag ons wat moeilijker waardoor de pass niet goed bij onze spelverdeler kwam (ofja onze libero die moest setuppen deze dag …). Deze set was erg spannend en eindigde met 30-28 voor HHC D2.

Na onze verwachtingen (niks winnen) hebben wij een ZEER goede prestatie neergezet met 6 spelers! Beide teams waren zeer verrast over onze creatieve opstelling.

HHC D2 is erg tevreden en kijkt uit naar de verenigingsdag die op zaterdag 16 september plaatsvindt in Horn. We hopen jullie graag daar te zien!

Geschreven door Nina Hilkens